Инјекциско обликување е да се инјектира стопена пластика во затворен калап со пониска температура преку млазница под висок притисок. И термопластиката и терморегулационата пластика може да се обликуваат со инјектирање. Може да се користи за производство на разни контејнери за пакување од типот кутија, како што се разни кутии за обрт, мали кутии и сл., Во производството на контејнери за пакување. За контејнери за пакување од типот кутија, следниве аспекти треба да се земат предвид во структурниот дизајн.

контејнер за инјектирање

Дебелина на Wallидот на контејнерот

Дизајнот на дебелината на wallидот главно разгледува три аспекти: еден е дебелина; другото е униформност; а третиот е непречена транзиција.

1. Дебелина: Дебелината на wallидот на контејнерот главно се одредува според неговата употреба, тип на пластика, структура, итн. За термопластика, обично не треба да биде помала од 0.6 mm, обично 2 ~ 4 mm; за терморегулациони пластики, поради слабата флуидност, дебелината е поголема, малите делови се 1.6 ~ 2.5 рам, а големите делови се 3.2. ~ 8мм, максимумот не надминува 10мм.

2. Единственост: Единственоста на дебелината на wallидот има големо влијание врз квалитетот на контејнерот. Ако дебелината на контејнерот е преголема, таа ќе се намали нерамномерно и ќе предизвика дефекти како што се деформација и пукнатини. Затоа, структурата со еднаква дебелина треба да се користи што е можно повеќе во структурниот дизајн.

3. Нежна транзиција: Во некои контејнери, некои делови мора да имаат различна дебелина поради структурните барања, како што е точката на вртење на контејнерот, во тоа време, треба да се донесе нежна транзиција за да се избегне нагло пресек.

Зголемете ја вкочанетоста

Пластиките се релативно флексибилни, а цврстината на направените контејнери е слаба, а носивоста на контејнерот со кутија за обрт е понекогаш поголема, затоа во структурата треба да се преземат различни мерки за подобрување на цврстината.

1. Додадете засилувачи: засилувачите можат да ја зголемат цврстината и цврстината на контејнерот. Основните барања за зацврстувачите се: бројот треба да биде голем, дебелината на wallидот треба да биде тенка, висината да биде кратка и наклонот да биде доволна. цврстина;

2. Подобрете ја формата: контејнерите во форма на кутија се претежно правоаголни делови со тенки ledидови, кои лесно се деформираат. Треба да се преземат разни мерки за зајакнување за малку да се испакнат четирите странични wallsидови на контејнерот за да се зголеми цврстината; тоа е појас на страничните wallsидови за да се спречи нарушување. Арматура за облик; засилување на работ на работ на контејнерот за да се спречи деформација на устата; засилување на дното на дното на контејнерот дизајниран во брановидна и лачна форма.

3. Разумна поддршка: Долната површина на контејнерот во форма на кутија е голема, но не е разумно да се користи целата подна површина како потпора. Бидејќи дното е малку закривено, нема да биде рамно. Затоа, површинската поддршка треба да се смени во поддршка на линија или точка, поддршка на конвексен (т.е. Поддршка на линија); подигната потпорна нога (т.е. точка); висината на проекцијата е генерално 0.3 ~ 0.5 mm.

4. Агол: Аголот е спој на две или три страни. Без оглед на обликот на контејнерот, аголната транзиција мора да се донесе на пресекот на секоја страна, што може значително да ја подобри цврстината на контејнерот и истовремено да го подобри полнењето на пластиката. Моделирање, и може да го растера стресот и да ја намали деформацијата.

Агол на обликување

Со цел да се олесни одметнувањето на обликуваниот дел, треба да се земе предвид соодветен агол на одлемување при дизајнирање на контејнерот. Ако аголот на одлемување е премал, одвојувањето е тешко и површината на контејнерот ќе биде оштетена; премногу голем ќе влијае на прецизноста на димензиите.

Аголот на нацрт варира со формата на пластичниот дел, видот на пластика, структурата на калапот, грубоста на површината и методот на обликување. Општо земено, најчесто користената падина на пластичните делови долж правецот на одвивање е 1 dem ~ 1.5˚, а минимумот не е помал од 0.5˚