Опис на проектот

Технички параметар на машина за обликување со вбризгување од европски тип 280 тони

МОДЕЛ: BLAZE 2800-III
ТЕХНИЧКА ТАБЕЛА ЗА ПАРАМЕТРИABC
ЕДИНИЦА ЗА ИНЕКЦИЈАДијаметар на заврткиmm556065
СИСТЕМ ЗА ЛИЦЕНЦА ЗА ВИСОКОТЛ / Д21.82018.4
КАПАЦИТЕТ ЗА ИНЕКЦИЈА (ТЕОРЕТСКИ)cm³713848995
Тежина за инјектирање (PS)g649772906
СТАТУТ НА ИНЈУКЦИЈАg / s220262307
ПОВТОРЕН ПРИТИСОКМПА219184156
МАКС. БРЗИНА НА ПОВЕЕврт / мин210
ЕДИНИЦА ЗА КЛЕМАЕСЛИВНА СИЛАkN2800
ОТВОРЕН СТРОКmm560
ПРОСТОР НА СТРАНИЧКИ ВРСКИ РЕЧНИЦИ (Ш × В)mm630*580
МАКС. КОМПЛАТНА висинаmm600
МИН. КОМПЛАТНА висинаmm220
ЕКСТЕКТЕН СТРОКmm160
ЕЛЕКТРОНСКА СИЛАKn70
ДРУГИТЕПРИТИСОК НА ПумпаMPa16
МОТОРНА МОЌНОСТKW37
ГРЕЕЊЕ МОЌНОСТKW22
ДИМЕНЗИЈА НА МАШИНАТА (ШxВxВ)m6.7 * 1.8 * 2.0
МАШИНА ТЕЖИНАt9.2

Главна карактеристика на машината за обликување со вбризгување во европски стил

Единица за стегање

единица за стегање -2

 • Оптимизираната нова единица за стегање со двојно вклучување во пет точки обезбедува непречено одвивање при голема брзина. тоа е особено погодно за 24-часовно нон-стоп работа со голема брзина и висок притисок
 • игличката, истегнувачката шипка и подвижната плоча се изработени од бакарен материјал, за што е потребно толку подмачкување колку еднаш на 1000-1500 обликување со систем за волуменско подмачкување, што е значително заштеда на лубрикант. зоната на стегање е многу зона.
 • во близина на позиционирана хидраулична контрола и системот за висока прецизност за управување овозможуваат подвижни со точно позиционирање.
 • механизам за исфрлање од европски тип со широк простор и лесна инсталација на калапот.
 • чувствителна функција за заштита на мувла.

Единица за инјектирање

 • моторот пред-пластификација е хидрауличен мотор со голема брзина, со голем вртежен момент. електричната пред-пластификација е достапна доколку е потребно подобро заштедување на енергија.
 • стандардната брзина на вбризгување е во согласност со европската регулатива. за да се обезбеди брза брзина и прецизно позиционирање. производот има мала внатрешна низа и стабилен квалитет.
 • брзината може да биде и до 800 mm / s ако се користи вбризгување на хидрауличен акумулатор или електрично вбризгување.
 • два симметрично поставен цилиндар за масло, со рамномерно распоредена и прецизно прилагодена контактна сила на млазницата за да се обезбеди концентричност помеѓу дупката на млазницата и портата на калапот.
 • единицата за вбризгување има целосна потпорна структура со шини на линијата, обезбедувајќи брзо, мазно и мало триење при поголема работа прецизност и помала потрошувачка на енергија за време на движењето буре може со стандарден и потежок бункер.
 • пропорционална контрола на притисокот со лесно ракување и стабилни својства.
 • PID контрола на температурата со нејасен алгоритам за оптимизација што може да обезбеди точна температура на материјалот.
 • за завртка од различна спецификација, Л / Д = 20: 1, за да се обезбеди конзистентност на пластификацијата.
 • за завртки со голема брзина, L / D = 24: 1 или 28: 1, за да се обезбеди голема брзина за пластификација.

хидраулични единица

хидрауличен -2

 • Стандардно опремено со прецизен и заштеда на енергија серво мотор, капацитетот за заштеда на енергија може да достигне до 20% -80% од традиционалната машина за вбризгување
 • светски познати брендови хидраулични делови обезбедуваат сигурност на машината и брза брзина на одговор
 • видлив и испустлив резервоар за масло, лесен за хидраулично коло и функција лесна за ажурирање и одржување.
 • само-запечатен филтер за магнетно вшмукување, направете го вашето одржување поповолно.
 • логичка дистрибуција на приклучок за вшмукување масло за пумпа, излез за масло од резервоар за масло и хидраулична цевка, лесен за одржување
 • германска DIN стандардна хидраулична цевка со заптивка, приклучок за навој со навој G, избегнувајте загадување на маслото.

Електрична единица

електричен -2

 • Ефикасна технологија за возење: увезен серво систем + увезена внатрешна опрема за пумпа, променлива на потрошувачката на енергија со оптоварување, контрола на затворен циклус на притисок и брзина, заштеда на енергија, прецизност и брзо реагирање.
 • модулираната плоча на хидрауличниот вентил и оптимизираниот хидрауличен аранжман можат ефикасно да ја намалат загубата на притисок и да ја подобрат реакцијата. тие исто така го олеснуваат ажурирањето на функцијата или менувањето на патеката на маслото.
 • пријателско опкружување: системот за контрола на прелевање и производство на топлина без серво пумпа + увезен ефикасен ладилник значително ја намалува потрошувачката на вода. хидрауличните арматури и дупките за апарати кои ги исполнуваат стандардите на DIN се тужат за да се спречи загадувањето на маслото.
 • сигурен и паметен систем за контрола го прави прилично лесно да се постигне брзо обликување со големи предвидувања.
 • моќна софтверска контрола овозможува да се реализира сложен процес преку едноставна работа.
 • кориснички интерфејс кој е во согласност со навиката на современите потрошувачи да користат електронски уреди.
 • совршена контрола на софтвер за машина за обликување со вбризгување, контрола на квалитетот на СПЦ и непречена интеграција со периферните уреди.

друг модел на машина за обликување со вбризгување во европски стил