ПЕТ машина за обликување со инјекции

180ton PET машина за обликување со пред-форма инекција

ПЕТ машина за обликување со пластично вбризгување сериите се специјални дизајнирани и произведени според ПЕТ материјал технологии за обликување, како што се специјалниот дизајн на завртката и цевката, прецизен контролер на греењето на цевката, празно место, млазник, систем за исфрлање, зголемена моторна и пумпа за масло, итн.

ДЕА ПЕТ машина за обликување со инјектирање пред форма е развиен и продаден на пазарот повеќе од 10 години. сега, најпопуларниот модел е 188PET, 210PET, 298PET, 330PET, 410PET, 530PET капацитет на инјектирање се движи од 1000g до 3200g.

погоден е за водење на 16 шуплини, 24 шуплини, 32 шуплини, 48 шуплини, 72 шуплини преформуваат мувла од нашата машина за обликување со инјектирање ПЕТ предформа.

Машината за обликување на преформа на шишињата за миленичиња е добро продадена во различни земји, како што се Малезија, Индонезија, Русија, Полска, Креч, Африка, Мексико, Перу, Чиле, итн.

Со богатото искуство, ние исто така можеме да ви помогнеме со проектот за клуч, ако сте нови во производството на пред-форма на ПЕТ.

ПЕТ машина серија:
Според материјалното својство на ПЕТ и барањата за обликување, нашиот искусен инженерски тим ги дизајнираше специјалните машини за ПЕТ за апликација. Неговиот зрел дизајн ги задоволува сите наши клиенти во производството за обликување на ПЕТ-форма.

ПЕТ машина за инјектирање преформа основни спецификации:
1, дизајн на завртки со голем дијаметар и подолг однос L / D за подобро пластифицирање на PET материјалот.
2, Висок капацитет за пластификација.
3, проширена рамка на машината, зголемен простор помеѓу прачките за врзување, удар на отворање на мувла, дебелина на мувла.
4, зголемен удар на исфрлање и сила на исфрлање.
5 、 Четири или над фази прецизна PID контрола на температурата за буре.
6 、 поголема дупка на млазницата за вбризгување на ПЕТ материјал.
7 、 зголемена моќност на моторот и поместување на пумпата за масло за побрзо време на циклус.
8 、 машината може да се изработи со пумпа за компир, променлива пумпа или серво мотор.

Вовед во машина за вбризгување на ПЕТ-форма 1

Ние дневната машинерија ја нудиме услугата за тестирање на мувла во нашата фабрика. Кога машината на клиентот е завршена, ние ќе организираме пробно тестирање на мувла на мувла на клиентот во неговата машина во нашата работилница пред пратката. Клиентот исто така може да дојде да го гледа и проверува тестот за испитување на мувла што работи на самото место. Ако клиентот не може да дојде, ние исто така ќе помогнеме да се направат јасни фотографии и видеа од тестирањето, а потоа да се испратат до клиентот за проверка.

на овој начин, можеме да се осигураме дека мувлата на клиентот може да биде управувана од неговата машина за нарачки пред да се испрати.

Подолу се дадени неколку фотографии од испитувањето на испитувањето на мувла ПЕТ во нашата фабрика.

Вовед во машина за вбризгување на ПЕТ-форма 2

Вовед во машина за вбризгување на ПЕТ-форма 3