Често поставувани прашања

Често поставувани прашања2023-12-08T21:57:16+08:00
 • Често поставувани прашања
дали ќе изберам машина за обликување со серво мотор или не серво?2019-01-08T09:03:27+08:00

Општо земено, машината за обликување на серво мотор е 1-ви избор и тренд на иднината. бидејќи има висока прецизност и низок шум и може да заштеди многу електрична енергија во споредба со нормалната машина. Меѓутоа, ако електричното напојување на вашето место не е стабилно, флуктуација на висок напон или често електрично исклучување, тоа лесно ќе ја оштети машината, особено серво возачот. во тоа време, ние ќе ве советуваме да изберете стандардна машина за обликување со вбризгување со фиксна пумпа, а не серво.

Кој јазик го поддржува вашата машина за инјектирање?2019-01-08T07:26:25+08:00

контролорот на повеќејазична поддршка на машината за инјектирање, како што се англиски, шпански, руски, португалски, француски, арапски, итн.

звук пумпа за масло е премногу голем по периодот на производство2018-11-09T05:01:56+08:00

прашање: звукот на пумпата за масло е премногу голем по производството

машина за ден: можна причина како подолу:

 1. мрежата на филтерот е валкана. решение: исчистете го филтерот и сменете го хидрауличното масло.
 2. квалитетот на цевката за масло е слаб. решение: проверете ја и променете ја цевката за вшмукување масло, мрежата за филтрирање, хидраулично масло.
 3. истрошена пумпа за масло. решение: проверете и променете ако има потреба

 

неуспех во контролата на температурата2018-11-09T04:58:09+08:00

Прашање: неуспех во контролата на температурата

ден машина за калапи за вбризгување: подолу можни причини:

 1. мерачот за контрола на температурата е погрешен. решение: измерете го со мултиметар, променете го ако има потреба
 2. термопар не е во ред. решение: проверете ја термопар на секој дел од греењето. и променете го ако е оштетено
 3. за време на полнењето, завртката и цевката се премногу жешки за да се скрши грејната лента. решение: значи грејната лента, променете ја ако е оштетена
машинска работа без сила2018-11-09T03:42:04+08:00

Прашање: машинска работа без сила

машина за вбризгување на ден: подолу можни причини:

 1. Вентилот за олеснување блокираше и често ослободува масло. решение: Проверете го вентилот за олеснување и исчистете го вентилот
 2. абење на прстенот на маслото за заптивка. решение: Проверете го секој цилиндар за масло, клипот и прстенот на заптивната маст или промената
 3. истрошена пумпа за масло. решение: извадете ја пумпата за масло, проверете и променете ја доколку има потреба
 4. пропорционален вентил се истроши. решение: Проверете и Променете го пропорционалниот вентил

 

нема движење на машината2018-11-09T03:39:36+08:00

прашање: нема движење на машината

машина daya: подолу можни причини:

 1.  Засилувачка табла нема излез. решение: Измерете го излезниот напон на засилувачката табла и ако нема напон, сменете ја таблата.
 2. изгорен осигурувач. решение: Проверете или променете го осигурувачот за поврзување
 3. Враќање во ротација на моторот на пумпата за масло. решение: Размена на две фази
 4. спојте го уредот помеѓу пумпата за масло и моторот. решение: По исклучувањето сменете го
 5. притисок вентил блокиран без притисок. решение: Исчистете го вентилот за притисок и променете ги хидрауличното масло и филтерот
 6. Скршена жица за напојување од 24V. решение: Измерете ги и повторно поврзете ги
 7. Изгоре моторот на пумпата за масло и не започнува. решение: Измерете ја намотката на моторот со мултиметар и Променете го моторот
 8.  Пумпата за масло е погрешна, а не масло за повлекување и зголемување на притисокот. решение: извадете ја пумпата за масло, проверете ја и променете ја доколку има потреба
 9. Сакате една фаза во трифазна електрична енергија. решение: проверете го главното напојување.
дејството на машината е премногу бавно2018-11-09T03:34:15+08:00

прашање: дејството на машината е премногу бавно

машина за вбризгување на ден: подолу можни причини:

 1. тековниот сет не успева. решение: Проверете ја струјата на проток и притисок и ресетирајте ги
 2. блокиран проток вентил. решение: Вентил за чист проток
 3. пресилен притисок на системот. решение: прилагодете го притисокот на системот
машината за инјектирање многу се тресе2018-11-09T03:32:24+08:00

прашање: машината за инјектирање многу се тресе

машина за обликување со вбризгување на ден: подолу можни причини:

 1. фиксиран болт на главниот мотор лабав. решение: Затегнете ги завртките
 2. тело и водич на машината што не се израмнува. решение: Прилагодете го паралелизмот и хоризонталното.
Протокот и притисокот не се пропорционални2018-11-09T03:29:13+08:00

прашање: Протокот и притисокот не се пропорционални

машина за инјектирање ден: можна причина како подолу:

 1. напонски трансформатор е поврзан лошо. решение: Измерете го излезот на трансформаторот со мултиметар или повторно поврзете го
 2. жици погрешно решение: Измерете ја точката на поврзување на жицата со мултиметар и повторно поврзете ја
 3. не успева заварувањето на мрежната контрола. решение: Измерете ја точката на поврзување на жицата со мултиметар и заварете ја повторно.
притисокот и температурата на маслото се превисоки2018-11-09T03:26:16+08:00

Прашање: притисокот и температурата на маслото се премногу високи

Машина за инјектирање DAYA: може да има подолу можни причини:

 1. израмнувањето на хидрауличното масло во резервоарот за масло е премало. решение: пополнување доволно хидраулично масло
 2. притисокот е превисок без состојба на оптоварување. раствор : поставете притисок на 1.5Mpa без оптоварување
 3. температурата на водата е превисока. решение: Скала за чиста вода и додадете капацитет на проток на вода или чиста вода
целосно откажување на автоматското работење2018-10-31T10:06:56+08:00

Прашање: целосен автоматски неуспех во работењето

ден машина за калапи за вбризгување: можни причини како подолу

 1. сензорот е неуспешен или се олабавуваат фиксни завртки. решение : Поправете го завртката на сензорот добро или променете го
 2. откажување на временското реле или оштетено. решение : Проверете го времето за реле и променете го
 3. термопар поврзете слаб или оштетен. решение : Променете го или повторно поврзете го
 4. Оштетен раствор на грејниот прстен: Променете го
 5. оштетен мерач на температура. решение: Проверете го и променете го

 

неуспех на полуавтоматско работење2018-10-31T10:04:45+08:00

Прашање: неуспех на полуавтоматско работење

машина за обликување daya:

прекинувач за струја или временско реле не работи. решение: Пронајдете дефект според акциониот дијаграм или променете го делот за електрична енергија

машината може да изврши инекција само при полуавтоматско работење2018-10-31T10:03:39+08:00

прашање: машината може да изврши инекција само при полуавтоматско работење

машина за инјектирање daya: Релето за време на инјектирање е погрешно. решение: Проверете го временското реле и променете го

температурата на барелот ја надминува вредноста за поставување2018-10-31T10:02:28+08:00

прашање: температурата на барелот ја надминува вредноста за поставување

машина за обликување со вбризгување: може да има ниски можни причини:

 1. пребрза брзина на вртење на завртката. решение: Прилагодете ја брзината на завртката
 2. заден притисок е превисок. решение: намалување на повратниот притисок
 3. носена завртка и буре. решение : проверете и променете
 4. поставување на температура неправилно. решение: проверете и ресетирајте
 5. температурата при сечење на пластика е превисока (специјално ABS). решение: Пит за вртење на завртката за прилагодување и помал притисок

 

без вбризгување при полуавтоматско работење2018-10-31T10:00:11+08:00

Прашање: нема инјекција при полуавтоматско работење

Машина за инјектирање даја ... постојат можни причини:

 1. Плочата не се стега да завршува на крајот од превозот. решение : проверете го прекинувачот за ограничување и поврзете ја жицата
 2. скршена жица. решение: повторно поврзете го
 3. релето е вметнато погрешно. решение: правилно вметнете го релето
 4. нема нула на PLC. решение: ресетирајте ја позицијата 0 на панелот.
 5. временското реле е оштетено. решение: сменете го.
завртката не може добро да ја меша бојата2018-10-31T09:56:38+08:00

прашање: завртката не може добро да ја меша бојата

ден машина за вбризгување: можни причини како подолу:

 1. материјалот има проблем. решение: сменете го.
 2. премногу ниска температура. решение: зголемување на температурата на греењето
 3. назад притисок премногу низок. решение: зголемете го
 4. брзина на вртење на завртката за двајца е мала. решение: додадете ја брзината
 5. дифузната количина на масло е премала. решение: додајте ги
црни точки на производот2018-10-31T09:53:16+08:00

Прашање: црни точки на производот

Машини за даја: може да има подолу причини:

 1. Останаа стари материјали на завртката. решение: Завртка за чистење и полирање
 2. Останаа некои стари материјали на бурето, или додатокот не е исчистен. решение: Чиста цевка за додатоци и полирање
 3. Некои делови се валкани и 'рѓа, како прстен за цицање, врв на завртката за потисок, цилиндар за материјал. решение : Исчистете ги, полирајте ги и променете ги
 4. Нека остане стар материјал на прирабницата и млазницата. решение: Исчистете ги, полирајте ги и променете ги
 5. Температурата е превисока, задниот притисок на полнењето е превисок. решение: Проверете ја температурата на секој дел и паднете, намалете го притисокот.
 6. суровина се нечистотија. решение: проверете ги и променете ги

 

заден притисок не е поставен при пластифицирање2018-10-31T09:50:37+08:00

прашање: повратен притисок не е поставен при пластифицирање

механизација за daya:

Лош вентил за повратен притисок. решение: Исчистете го вентилот за притисок, или променете го

Бучавата од почетокот на пластифицирање е гласно2018-10-31T09:49:45+08:00

Прашање: Бучавата од почетокот на пластифицирање е гласно

механизација за daya:

 1. Разменувајте брза / мала брзина со поголема брзина. раствор: Зголемете го притисокот или зголемете го чекорот на делот за инјектирање или Зголемете го притисокот на задржување, додадете време на пластифицирање
Бучавата на инјектирање гласно при почетокот на инјекцијата2018-10-31T09:46:15+08:00

Прашање: Бучавата од инјектирање гласно при почетокот на инјекцијата

машина за дневно: може да има подолу причини:

 1. почетна брзина на инјектирање премногу брза. решение value Вредност за поставување на прилагодување на менијата
 2. заден притисок е превисок. решение: намалете го притисокот на грбот
 3. има воздух во колото на маслото. решение: исцрпете го воздухот.
Кочијата на машината за инјектирање не се движи2018-10-31T09:44:09+08:00

прашање: превозот на машината за инјектирање не се движи

ДАЈА МАШИНЕР: може да има подолу причини:

 1. скршена клипна шипка. решение: Извадете ја навртката за заклучување и сменете ја клипната шипка
 2. вентилот за движење на кочијата не работи. решение: Проверете го и исчистете го ако е блокиран
 3. Електричната жица е исклучена. решение: сменете ја серпентина од електромагнетниот вентил или поврзете ја жицата
машина за инјектирање без полнење2018-10-31T09:41:35+08:00

Прашање: машина за инјектирање без полнење

ДАЈА МАШИНЕР: може да има подолу причини:

 1. оштетен вентил за повратен притисок или преголем притисок. решение: Променете го вентилот за повратен притисок или прилагодете го притисокот помал
 2. водата за ладење на бурето не е доволна, температурата на бункерот е превисока. решение: Чисто чувство на пластичен блок во бункер, во буре, зголемување на капацитетот на водата за ладење.
 3. нема материјал во бункерот. решение: Проверете го и наполнете го материјалот
 4. се истрошија завртка и буре. решение: Проверете го и променете го
машината не може да инјектира2018-10-31T09:39:07+08:00

Прашање: машината не може да инјектира

ДАЈА МАШИНЕРИ:

 1. Изгорена е серпентина од електромагнетниот вентил. решение: проверете го и променете го.
 2. јадро на вентилот блокирано од валкана работа. решение: исчистете го или сменете го електромагнетниот вентил
 3. притисокот на инјектирање е пренизок. раствор: поставете притисок на вбризгување
 4. температурата на материјалното буре е прениска. решение: проверете, сменете го осигурувачот и ресетирајте ја температурата на бурето за материјал
 5. е оштетен клипот заптивка на цилиндарот за вбризгување. решение: проверете го прстенот на заптивката и променете го
 6. исклучен прстен скршен. решение: проверете и променете го прстенот
 7. млазницата е блокирана. решение: исчистете ја млазницата или променете ја
Хидрауличниот мотор осцилира при пластифицирање2018-10-31T09:35:00+08:00

Прашање: Хидрауличниот мотор осцилира при пластифицирање

ДАЈА МАШИНЕРИ: може да има подолу причини:

 1. оштетување на запчаниците. решение: промена на степенот на пренос
 2. дозвола за поставување помеѓу неправилно менување. решение : Проверете го тресењето на вратилото на менувачот или не при пластифицирање, ресетирајте го клиренсот.
 3. раствор за изобличување на завртката: Ако завртката за промена на свиткување на завртката
 4. бакарна грмушка на кочијата се истроши многу. решение: Проверете ја грмушката на бакарот и лидерот и променете ги
звукот е превисок при отворање на мувла2018-10-29T05:46:47+08:00

Прашање: звукот е превисок при отворање на мувла

ДАЈА МАШИНЕРИ: може да има подолу можни причини:

 1. Подмачкувањата на структурата на стегање се полоши. решение: Проверете ги челичните ракави и вратило со заклучување, доколку се истрошиле, променете ги.
 2. силата на стегање е преголема. решение: Прилагодете ја соодветната сила на стегање.
 3. Паралелно помеѓу фиксната плоча за мувла и подвижната плоча за плочи е лошо. Поставете подвижна плоча и подобрете го паралелизмот на мувлата
 4. времето за размена е премало од мала до брза. Решение: додадете време на мувла за отворање на соодветност
не може да ја прилагоди висината на мувла2018-10-29T05:44:02+08:00

Прашање: не може да се прилагоди висината на мувла

ДАЈА МАШИНЕРИ: може да има подолу причини:

 1. Растојанието помеѓу притискањето на капакот на навртката и навртката за прилагодување е премало. раствор: Прилагодете ја дозволата помеѓу капакот и навртката
 2. завртка од навртка за прилагодување на мувла, грицка мртва. решение: Променете ја навртката или поправете ја завртката
 3. лизгачот на подвижната плоча се движи премногу тежок. решение: Повторно поместување на лизгачот за прилагодување
 4. Моторот што се користи за прилагодување на мувла не работи. решение: Проверете го вентилот за прилагодување на мувла, ако има лоша промена или поправете го
 5. горат прекинувачот за близина, релето и контакторот. решение: Проверете 3-фазен напон и променете ги овие делови
 6. жицата прекинува или се поврзува лошо. решение: Проверете ја контролната жица и секој контакт, а потоа повторно поврзете се
Не може да се контролира да се отвори мувла брзо или бавно2018-10-29T05:40:00+08:00

Прашање: Не може да се контролира да се отвори мувла брзо или бавно

ДАЈА МАШИНЕРИЈА: Релето на програмската табличка е погрешно. Решение: Променете го релето

блокирање на стегање на мувла2018-10-29T05:38:56+08:00

Прашање: стегање на мувла блокирано

ДАЈА МАШИНЕРИЈА: може да има воздух во колото за масло. решение: исцрпете го воздухот

имаат само брзина и немаат притисок при стегање2018-10-29T05:37:37+08:00

Прашање: имаат само брзина и немаат притисок при стегање

ДАЈА МАШИНЕРИЈА: Прекинувачот за висок притисок не работи. решение: Проверете го прекинувачот и поправете го или сменете го

стегање на мувла со висок притисок не работи2018-10-29T05:36:16+08:00

Прашање: стегањето на мувла со висок притисок не работи

ДАЈА МАШИНЕРИ: тоа е затоа што збирот на висина на мувла е несоодветен. решение: Прилагодување, движење на плочата напред

подвижната плоча на мувлата не се затвора при затворање на мувла2018-10-29T05:34:10+08:00

Прашање: подвижната плоча на мувлата не се затвора при затворање на мувла

ДАЈА МАШИНЕРИЈА: Грешка при поврзување на жицата. решение: Проверете ги и повторно поврзете ги

автоматскиот калап се отвора полека при друга работа по стегање2018-10-29T05:32:26+08:00

Прашање: автоматскиот калап се отвора полека при друга работа по стегање

ДАЈА МАШИНЕРИЈА: Вентил за отворање на мувла е истекување. Решение: Променете го вентилот за отворање на мувла

голема пумпа за масло не растоварувајте2018-10-29T05:28:53+08:00

Прашање: голема пумпа за масло не растоварувајте

ДАЈА МАШИНЕРИ: може да има под можната причина:

 1. блокиран хидрауличен вентил. решение: Исчистете го вентилот за притисок или повторно поврзете се
 2. времето на истоварување е прекратко. решение: Проширете го времето за истоварување
 3. Брзина и притисок на истоварување е премногу мала или ништо. решение: Зголемете ја брзината и притисокот на испуштањето
Дефект на бројачот на мувла за прилагодување2018-10-29T05:48:07+08:00

Прашање: Дефект на бројачот за прилагодување на мувла

ДАЈА МАШИНЕРИ: можни се подолу од ситуацијата:

 1. прекинувачот за близина е лош. решение: Промена на прекинувачот, поставување позиција
 2. прилагодување на времето на патување на мувла премногу кратко. решение: Прилагодување на времето на мозочен удар на калапите.
 3. навртката за прилагодување е блокирана. решение: Променете ги изгорените делови и поставете ја дозволата за навртката на мувла за прилагодување
притаен на отворање и затворање на мувла2018-10-29T05:48:29+08:00

Прашање: притаен отвор и затворање на мувла

ДАЈА МАШИНЕРИЈА: може да има 3 можни причини.

1, Лидер го поддржа придвижувањето на плочките и вратоврските во голема мера се истроши. решение: Променете ги абење делови и често подмачкувајте машина.

2, Ниво и вертикално помеѓу две плочи. решение: Поставување на водачот на ниво. или прилагодете го слајдот на подвижната плоча за да ја направите прачката за врзување.

3.податоците за брзината на отворот и поставувањето на притисокот се погрешни. Решение: издувен гас од воздух. или Прилагодете го пропорционалниот проток и притисок. или Поставете тековни податоци на пропорционалниот вентил.

Како да се избегне ознака на мијалник при обликување на пластични производи?2018-10-29T05:54:03+08:00

Прашање: Како да се избегне ознаката за мијалник при обликување на пластични производи?

ДАЈА МАШИНЕРИЈА: Наместо тоа, тоа е распределување на дебелината на дел во однос на точката на вбризгување (портата) кон крајната точка на патеката на проток на топењето, т.е. последната точка на полнење. Добро калапи за инјектирање дебелината на делот секогаш треба да се намалува (не е униформа) долж патеката на проток и таа големина на намалување на дебелината е главниот фактор одговорен за ознаките на мијалникот.

Во основа, притисокот и температурата на инјектирање (обработка) се првенствено полимерни, а потоа зависат од мувла и машина. варијабли на состојбата на топење на инјектирање., Значи, формата / карактеристиките на дел имаат многу помалку врска со поставувањето на состојбата на топење на инјектирање. Сепак, добра контрола за спречување на мијалници може да се постигне со зголемување на стапката на интензивирање на пакувањето, оваа техника може значително да ја компензира варијансата на дистрибуција на дебелината исто така, што е доста често.

Како да направите пластичните делови да изгледаат како метал?2018-10-29T05:53:42+08:00

Прашање: Како да направите пластичните делови да изгледаат како метал?

ДАЈА МАШИНЕРИ: Како и повеќето процеси, правењето пластични делови како метал може да се направи лошо или добро, и може да биде соодветно или не. Ако сакате да погледнете некои навистина убави делови од метал обложени, проверете некои тела за бања и кујна во вашиот локален Home Depot, Лоу, итн. Ова бара специфичен материјал и вештина за дизајн, но овие делови се трајни, носат разумно добро изгледаат исто како, хромиран метал, делумно затоа што тие предмети се похромирани.

Како и за секој проект, тешкиот дел е да се дефинира што е можно поблиску што сакате: Дали треба да „изгледа како метал“, дали треба да изгледа како огледало, дали треба да изгледа како нерѓосувано четкано и сл., и колку абразија, отпорност на температура (на пр., дали ќе седи на горната табла на автомобилот, каде што може да достигне до 180 F), дали металот во металниот изглед треба да придонесе нешто друго освен естетика (пр. спроводливост)? Колку повеќе време поминувате тесно дефинирајќи ги параметрите, толку поголема шанса имате за успех.

машината не може да го прави добриот производ стабилно2018-10-29T05:53:22+08:00

Прашање: машината не може да го прави добриот производ стабилно

ДАЈА МАШИНЕРИ:

Во стабилен циклус на производство, ако квалитетот на готовиот производ е нестабилен, што може да биде предизвикано од абење или неправилно прилагодување на механичките делови.

1. Носете завртка, проверете прстен и буре.
2. Внатрешната заптивка на цилиндерот за вбризгување е оштетена и се појавува внатрешно истекување.
3. Контролата на температурата на цилиндерот за греење е нестабилна.
4. Контролата на притисок и брзина се делумно абнормални.

Абнормално појавување на бучава2018-10-28T13:41:53+08:00

Абнормално појавување на бучава што покажува дека деловите се оштетени или неправилно прилагодени. Причината треба да се поправи според локацијата на бучавата.

1. На хидраулично масло во резервоарот за гориво е недоволен. Вшмукување на пумпата за масло или нечистотијата на филтерот за масло ќе предизвика маслото во пумпата за масло, што ќе предизвика протекување на воздушните меури во маслото и удри во сечилото за да се создаде бучава. Решението е да се провери количината на маслото и да се спречи вдишување на воздухот. Исчистете го филтерот за масло.

2. Вискозитет на хидраулично масло е високо, и отпорноста на проток е зголемена. Потребно е да се замени соодветното хидраулично масло.

3. Поради оштетување на лежиштето или сечилото на пумпата за масло или моторот, отстапувањето на концентричноста на спојката предизвикува бучава, а концентричноста или заменските делови мора да се прилагодат.

4, реакцијата на насочен вентил не е ефикасна, но функцијата е сè уште, како што се абење на јадрото на вентилот, внатрешно истекување, блокирање на извори, движењето не е флексибилно, откажување на електромагнетниот вентил поради недоволна струја исто така ќе произведе бучава. Решението е да се исчисти јадрото на вентилот, јадрото на вентилот мора да се замени со нови делови, а струјата да биде стабилна и доволна.

5. Хидрауличните компоненти се оштетени или нафтоводите се блокирани, предизвикувајќи бучава кога хидрауличното масло тече со голема брзина.

6. Ако механичкиот дел е неисправен, лежиштето е истрошено или машинеријата нема масло за подмачкување или деловите се лабави, треба да се најде причината за затегнување или замена на деловите за да се обезбеди доволно масло за подмачкување.

температурата на маслото е превисока2018-10-28T13:40:38+08:00

Абнормално зголемување на температурата на маслото може да биде предизвикано од абнормалност во системот за ладење или голема топлина генерирана од хидрауличните компоненти за време на работата.

1, системот за ладење не е нормален

1) Недоволно снабдување со системот за ладење, како што е недоволно отворање вода, недоволен притисок на вода или проток на пумпа не ги исполнува потребите.
2) Блокирање на цевки, како што се филтри, ладење кули или водоводни цевки.
3) Температурата на водата за ладење е превисока, како што е капацитетот за ладење на кулата за ладење е недоволен, или штетата или температурата е превисока.

2, хидрауличниот систем произведува висока топлина

1) Пумпата за масло е оштетена, а внатрешните делови се носат со голема брзина за да се создаде голема топлина.
2) Регулацијата на притисокот не е соодветна, а хидрауличниот систем е подолго време во состојба на висок притисок и е прегреан.
3) Внатрешно истекување на хидрауличните компоненти, како што е оштетување на насочниот вентил или оштетување на прстенот на заптивката, предизвикува создавање на топлина кога маслото со висок притисок тече низ малиот простор.

раствор на висока температура на маслото2018-10-07T02:47:40+08:00

(1) Според различните барања за оптоварување, секогаш проверувајте и прилагодувајте го притисокот на вентилот за олеснување за да го направите исправно.

(2) Разумен избор на хидраулично масло, особено вискозитет на маслото, кога условите дозволуваат, обидете се да користите понизок вискозитет за да ја намалите загубата на триење на вискозитетот.

(3) Подобрете ја состојбата на подмачкување на подвижните делови за да се намали загубата на триење, што е корисно да се намали работниот товар и да се намали генерирањето на топлина.

(4) Подобрување на квалитетот на собранието и точност на хидрауличните компоненти и хидрауличниот систем, строго контролирање на расчистување на соодветноста на арматурите и подобрување на условите за подмачкување. Материјалот за запечатување со низок коефициент на триење и подобрената структура на запечатување се користат за да се намали почетната сила на хидрауличниот цилиндар што е можно повеќе за да се намали топлината генерирана од загубата на механичко триење.

зошто аларм за машина - висока температура на хидрауличното масло2018-10-29T05:51:41+08:00

Прашање: зошто аларм за машина - висока температура на хидрауличното масло

 1.  Волуменот на резервоарот за гориво е премногу мал, областа за дисипација на топлина е недоволна, а уредот за ладење има мал капацитет.
 2. Систем за снабдување со масло за пумпа за дозирање што го избира капацитетот на пумпата според брзината нанапред, за време на работата, поголемиот дел од вишокот проток ќе се прелее од вентилот за претекување под висок притисок и ќе генерира топлина.
 3. Колото за истовар во системот е погрешно или колото за истовар не е поставено. Кога пумпата ќе престане да работи, пумпата за масло не може да се растовари. Целиот проток на пумпата се прелива под висок притисок, предизвикувајќи загуба на прелевање и загревање, што резултира во пораст на температурата.
 4. Цевководството на системот е предолго и предолго, премногу виткање, делумно губење на притисок и големо губење на притисок по патеката.
 5. Точноста на компонентата е недоволна, а квалитетот на склопот е слаб, а загубата на механичко триење помеѓу релативните движења е голема.
 6.  Рамномерниот клиренс на фитинзите е премал, или абењето е преголемо, што резултира со прекумерен клиренс, а внатрешното и надворешното истекување е големо, што резултира со губење на волумен, како што се намалува волуметриската ефикасност на пумпата покачување на температурата е брз
 7. Работниот притисок на хидрауличниот систем е прилагоден многу повисок од реалните потреби. Понекогаш е потребно да се зголеми притисокот за работа затоа што заптивката е премногу затегната или затоа што заптивката е оштетена или истекувањето е зголемено.
 8. Температурата на гасот и работната околина е висока, предизвикувајќи зголемување на температурата на маслото.
 9. Изборот на вискозитет на маслото е неправилно, вискозитетот е голем, вискозниот отпор е голем, а вискозитетот е премал, истекувањето е зголемено и двата случаи можат да предизвикаат пораст на топлината.
Машината за инјектирање не може да го затвори калапот2018-10-29T05:50:41+08:00

Подржувачи: Машината за инјектирање не може да го затвори калапот

ДАЈА МАШИНЕРИ:

 1.  проверете го прекинувачот за патување на безбедносната врата и поправете го.
 2. проверете ја моќноста 24V5A во електричната кутија, заменете ги осигурувањето и електричната кутија.
 3.  проверете дали калемот е заглавен, исчистете го калемот.
 4. проверете дали I / O плочката има излез или не, времето магнетскиот вентил е отворен или не.
 5. проверете дали хидрауличниот безбедносен прекинувач е затворен, дали е отворена механичката шипка за заклучување или не.
Кавга со отворено затворање на мувла2018-09-29T07:45:46+08:00

решение:

 1): брзината на започнување е бавна, проверете го придушувањето на завртката, доколку е преголемо, прилагодете се да користите завртка со мала дупка за амортизација.

2): средна дупка за амортизација премногу голема, проверете дали амортизацијата на дупката за завртки Y е преголема или не, променете ја за амортизација на ноктот со помала централна дупка.

Бучавата од мувла се отвора и затвора2018-09-29T07:45:06+08:00

Метод на ракување:

1) проверете дали е отсечена цевката за масло за подмачкување, ако е така, повторно поврзете ја цевката за цевки.

2): мала количина на масло за подмачкување, зголемете ја количината на масло за подмачкување, додадете еднаш на 50 мувла отворен затворен круг или рачно додадете масло за подмачкување.

3): сила на стегање поголема, проверете дали мувла има потреба од голема сила на стегање, намалете ја силата на стегање.

4): тековната флуктуација на таблата за засилувач, проверете дали тековните параметри ги исполнуваат критериумите за прифаќање, повторно прилагодете ја тековната вредност.

5): грешка во паралелизам, користете индикатор за да ја проверите паралелизам на таблата на главата, за да бидете сигурни дека е поголема од критериумите за прифаќање или не; прилагодете го паралелизмот.

Не може да се отвори калапот2018-09-29T07:31:27+08:00

Метод на обработка:

1): зголемете ја брзината на отворено затворање на калапот, притисокот и протокот се премногу мали, не се прилагодени, проверете ја брзината на отворено затворање на калапот, притисокот е соодветен или не, зголемете го притисокот и брзината на отворен калап -затвори

2): Електронскиот управувач при стегање обединува нула промена, проверете го правилото, дали е стоп во нулта позиција или не, повторно прилагодете го електронскиот правило во нулта позиција.

3) проверете дали е анти-шарка.

кој е гарантниот период ако купам машини од вашата компанија2018-09-29T06:56:47+08:00

Свечено ветување на нашата компанија: Целокупната гаранција на машината за 13 месеци, освен за носење делови.

Гаранцијата на машината 13 месеци се однесува на датумот на испорака на машината.

Поради дефекти во производството предизвикани од квалитетот на самата машина, ние ќе ви дадеме бесплатна гаранција.

Оди до врвот