Медиуми и блог2019-04-17T15:07:39+08:00

Дали имате проект за нова машина за кој можеме да помогнеме?

1101, 2024

Кофа за боја IML

By |за обликување на инјектирање|

Етикетирањето во мувла (IML) е процес во кој етикетата се става во калапот пред да се инјектира пластиката, што резултира со тоа што етикетата станува составен дел од финалниот производ. Оваа техника најчесто се користи во [...]

1811, 2023

одржување и резервни делови за машина за вбризгување

By |за обликување на инјектирање, знаење за обликување на инјектирање|

Машината за обликување со вбризгување е механичка опрема што широко се користи во производството на пластични производи. Тој вбризгува стопена пластична материја (пластични честички) во калапот, а потоа се загрева, обликува, лади и се зацврстува за да создаде пластични производи со различни форми и големини. . [...]

411, 2023

Машина за инјектирање 220 тони натоварена во контејнер за испорака

By |индустрија вести|

Компанијата DAYA MACHINERY денеска натовари една машина за обликување со вбризгување HXM220 од 228 тони. фотографија од машината HXM228 овој модел на машина HXM228 е најновиот нов модел и дизајн машина за шприц со серво систем. има поголема прецизност на работа и [...]

104, 2023

Изложба Chinaplas 2023

By |изложбени вести|

Chinaplas 2023 (една од најголемите изложби за пластика и гума во светот) се отвора во Шенжен, Кина по завршувањето на тригодишната епидемија на Ковид. Како еден од професионалните производители на пластична машина за калапи со инјектирање во Кина, ние HAIXIONG-daya машините [...]

1908, 2021

Процес на инјектирање ПОМ пластика

By |Некатегоризирано|

ПОМ (исто така познат како Саиганг, Тране). Се добива со полимеризација на формалдехид како суровини. POM-H (полиоксиметилен хомополимер) и POM-K (полиоксиметилен кополимер) се термопластична инженерска пластика со висока густина и висока кристалност. Има добри физички, механички и хемиски својства, [...]

1908, 2021

Машина за вбризгување од 170 тони натоварена и испратена до клиентот

By |индустрија вести|

Денес, ние машинеријата на Daya на нашиот почитуван клиент во Мјанмар натовари еден сет од 170 тони машина за обликување со шприц со серво систем. За утовар, потребен е еден парче контејнер од 20 стапки. класичната сериска машина за вбризгување од 170 тони [...]

Оди до врвот