Блог2023-12-08T07:13:27+08:00

Блог на машина за обликување со инекција

На оваа страница, има неколку артикли поврзани со пластично поле, како што се:

  • познавање на пластично обликување и вбризгување
  • основно познавање на машина за инјектирање
  • предлог за поставување параметар за различен пластичен материјал
  • предлог и решение за заеднички проблем при користење на машина за инјектирање
  • изложбени вести
  • индустрија вести

Кофа за боја IML

Етикетирање во мувла (IML) е процес во кој етикетата се става во калапот пред да се инјектира пластиката, што резултира со тоа што етикетата станува составен дел [...]

одржување и резервни делови за машина за вбризгување

Машината за обликување со вбризгување е механичка опрема што широко се користи во производството на пластични производи. Во калапот инјектира растопен пластичен материјал (пластични честички), а потоа се загрева, обликува, лади и зацврстува [...]

Машина за инјектирање 220 тони натоварена во контејнер за испорака

Компанијата DAYA MACHINERY денеска натовари една машина за обликување со вбризгување HXM220 од 228 тони. фотографија од машината HXM228 овој модел на машина HXM228 е најновиот нов модел и дизајн за инјектирање [...]

Изложба Chinaplas 2023

Chinaplas 2023 (една од најголемите изложби за пластика и гума во светот) се отвора во Шенжен, Кина по завршувањето на тригодишната епидемија на Ковид. Како еден од професионалните производители [...]

Април 1st, 2023|категории: изложбени вести|Тагови: |

Машина за вбризгување од 170 тони натоварена и испратена до клиентот

Денес, ние машинеријата daya на нашиот почитуван клиент во Мјанмар натовари еден сет од 170 тони машина за обликување инјектирање со серво систем. За утовар, едно парче контејнер од 20 стапки [...]

Август 19th, 2021|категории: индустрија вести|

Причини и решенија за незадоволство од инјектирање

Незадоволството во жаргонот за обликување со инјектирање се нарекува и недоволно застрелан или краток удар, недоволно полнење и незадоволство од дел. Се однесува на делумна нецелосност на крајот од пластичната инјекција [...]

Кои се предностите на главната серија во однос на боењето на тонерот?

Во споредба со боењето на тонерот, бојата на главната серија ги има следните очигледни предности: (1) Подобрен е проблемот со загадувањето на животната средина предизвикан од летачкиот тонер. Лесно е да се смени бојата [...]

Процес на дизајнирање на контејнер за инјектирање

Инјекциско обликување е да се инјектира стопена пластика во затворен калап со пониска температура преку млазница под висок притисок. И термопластиката и терморегулационата пластика може да се обликуваат со инјектирање. [...]

Оди до врвот