Сите електрични машини за инјектирање

Сите електрични машини за обликување со вбризгување

Карактеристики и изведба на NAVIS сите електрични машини за обликување со вбризгување

сите електрични IMM воведуваат 1

 • О: според принципот на механички дизајн, системот за вклучување во пет точки се движи брзо, стабилно и сигурно. прецизноста на повторливоста на нејзината позиција е во рамките на 0.05 mm.
 • Б: по анализа на конечни елементи, системот за стегање има висока цврстина и јачина и одлично ја гарантира точноста на плочата паралелно
 • C: секаков вид на приказ и преглед на кривини, современ менаџмент на производство и контрола на технологијата
 • Д: врвна одговорност серво мотор и топчеста завртка е клучен елемент, потекло Јапонија технологија да се задржи предност водечки во светот
 • Е: национален стандард за безбедност GB22530-2008
 • F: компактен и робустен машински кревет е висока прецизност и минимално абење на калапот и долго време на работа
 • G: професионален контролор за сите електрични машини за обликување со вбризгување има пријателство меѓу-компјутерски интерфејс, брза и точна контрола на процесот, лесно ракување, моќна функција
 • H: Етер CAT автобусот може да ги интегрира контролорот, серво моторот, инверторот за споделување датум во реално време и контрола со затворена јамка

сите електрични IMM воведуваат 2

 • I: Rapd eject системот има повеќе режими на работа и функција за потврда за враќање на безбедноста на мувла
 • Ј: преку повратни информации за притисок, високофреквентно избирање, брза одговорност на сигналот, активна заштита од мувла е карактеристика на машината.
 • К: оптимален дизајн на завртки, специјален третман на површина, добро пластифицирање, одлика за носење и антикорозија, специјална завртка за нанесување и избор по избор
 • L: систем за инјектирање со голема точност и брза реакција, неговата прецизност на повторливост на положбата е 0.01 mm
 • М: дизајнот на просторот за пад на ширина и ширина од три насоки го прави удобниот уред за автоматско пренесување поголема ефикасност
 • N: систем за подмачкување со висока ефикасност, користете челичен ракав од легура на графит (бакарен ракав), намалете ја употребата на масло и направете ја машината почиста и издржлива
 • О: интегрирана база на караван користи линеарно движење, може да гарантира исправување на движењето на завртката

Предности на целата машина за обликување со електрично вбризгување

 • Ниските карактеристики на бучава на целата машина за обликување со електрично вбризгување не само што им користат на работниците, туку ги намалуваат и инвестициите и трошоците за изградба на работилницата за звучно изолирање.
 • За да се обезбеди чистота и безбедност на работната средина, бидејќи целата електрична машина за обликување со вбризгување не користи хидраулично масло, нема да има загадување на животната средина предизвикано од механичко истекување на маслото, а можноста за пожар може значително да се намали.
 • Општо земено, потрошувачката на енергија на целата електрична машина за обликување со вбризгување е само 1 / 3-1 / 4 од таа на целосната хидраулична машина за обликување со вбризгување. Покрај тоа, претходната целосно електрична машина за обликување со вбризгување не користи хидраулично масло, со што се елиминира потребата за ладење на работното масло. Употребата на вода за ладење е значително намалена, што може значително да ги намали трошоците за производство на производителите.
 • Високата одговорност и стабилноста на контролата на дејството на производството. Бидејќи сите дејства во процесот на производство на целата електрична машина за обликување со вбризгување се водат од серво моторот, брзината на дејствување е голема, прецизноста е голема и хидрауличното масло не се користи, така што различните параметри на процесот да не бидат под влијание на промените во температурата на маслото, така што има висока стабилност за време на процесот на производство.
 • Висока ефикасност, примена на серво мотор ја подобрува одзивноста на системот. Земете ја daya NAVIS целата електрична машина за обликување со вбризгување како пример. Неговото време на обликување е само 1/3 од времето на машината за обликување со целосна хидраулична инекција. Бидејќи секој погон на машината за обликување на електрично вбризгување е управуван од независен серво мотор, системот не влијае на него. Може да изврши сложени дејства, на пример, може да се исфрли истовремено во процесот на отворање на калапот, а калапот може да се затвори истовремено во процесот на пластифицирање, а со тоа значително да се подобри продуктивноста.
 • Заштеда на вода. Бидејќи целата електрична машина за обликување со вбризгување не користи хидраулично масло, потребна е само вода за ладење на приклучокот за напојување. Затоа, во споредба со хидрауличната машина за обликување со вбризгување со пумпа чувствителна на оптоварување, потрошувачката на вода за ладење може да се намали за 70%, што е споредливо со онаа на обичните фиксни пумпи. Во споредба со хидраулична машина за обликување со вбризгување, водата за ладење може да се намали за 90%.
 • Оптимизирајте ја работната средина. Бидејќи не се користи хидраулично масло, работната средина може да се чува чиста. Бучавата на машината може да биде повеќе од 10dB помала од онаа на целосната машина за обликување на хидраулични вбризгувања. Додека се оптимизира работното опкружување, поради откажувањето на хидрауличниот систем, областа на машината за вбризгување се заштедува за 15%.